fbpx
  • +36 (77) 200 250
  • +36 (30) 347 2341
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Hétfő - Péntek 8-16

Híreink

~Informatika és Biztonság egy Helyen ~

Windows Server sürgősségi frissítés RDP hibára

Windows Server sürgősségi frissítés RDP hibára

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Microsoft sürgősségi frissítést adott ki a Windows Server hibájának megoldására, amely távoli asztali csatlakozási és teljesítményproblémákat okoz.

"A Microsoft tegnap, 2022. január 4-én kiadja az Out-of-band (OOB) frissítéseket, hogy megoldja azokat a problémákat, amelyek miatt a Windows Server fekete képernyőt, lassú bejelentkezést vagy általános lassúságot okozhat" - magyarázza a vállalat.

"Az is előfordulhat, hogy nem tudja elérni a Távoli asztalt a szerverrel. Bizonyos esetekben a szerver leállhat."

Az érintett platformok közé tartozik a Windows Server 2022, a Windows Server 2019, a Windows Server 2016 és a Windows Server 2012 R2.

A problémát megoldó frissítések nem érhetők el a Windows Update webhelyen, és nem települnek automatikusan az érintett rendszerekre.

A Windows Server 2019 rendszerhez készült önálló KB5010196 frissítési csomagot az ebben a tudásbáziscikkben található utasítások segítségével szerezheti be.

A frissítést a Microsoft Update katalógusból is letöltheti. A vállalati rendszergazdák manuálisan importálhatják ezt a frissítést a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatásba a Microsoft Update katalógusban található utasítások alapján.

A KB5010196 egy kumulatív frissítés, így a telepítés előtt nem kell telepítenie a Windows Server korábbi frissítéseit.

A javítás még nem érhető el minden érintett Windows-verzióhoz

A Microsoft még nem adta ki a Windows Server 2022, a Windows Server 2016 és a Windows Server 2012 R2 frissítéseit, de dolgozik a javításon, és a következő napokban megoldást fog nyújtani.

Novemberben a Redmond frissítéseket adott ki a Kerberos delegáláshoz kapcsolódó hitelesítési problémák megoldására, amelyek a Windows Server támogatott verzióit futtató tartományvezérlőket (DC) érintik.

Ahogy a Microsoft kifejtette, az érintett rendszereken a végfelhasználók nem tudnak bejelentkezni a szolgáltatásokba vagy alkalmazásokba az egyszeri bejelentkezés (SSO) használatával a helyszíni Active Directoryban vagy hibrid Azure Active Directory-környezetekben.

Egy héttel korábban a Microsoftnak újabb sürgősségi frissítéseket kellett kiadnia a Windows 11 problémáinak megoldására egyes beépített alkalmazások és szolgáltatások megnyitása vagy használata közben a lejárt Microsoft digitális tanúsítvány miatt.

Ezt megelőzően, tavaly a vállalat egy sor sávon kívüli frissítést is nyomott a nyomtatási problémák, a WiFi összeomlások, a PDF megnyitási problémák, a Windows PrintNightmare nulladik napjának és egy másik nyomtatási probléma megoldására.


 
Zsótér Csaba

Ügyfeleink elégedettsége a mi sikerünk!

Zsótér Csaba

Kérjen ajánlatot MOST!


© 2024 NiwaTech Kft. All Rights Reserved.